Shortlease privé 1 maand: welke mogelijkheden zijn er?

Last updated by Kaz on

shortlease privé 1 maand

Heb je recent een ongeluk gehad met je huidige auto? Ben je daarom op zoek naar een tijdelijke vervanger?

Wil je met de auto op vakantie gaan, maar heb je geen eigen auto? Of wil je om een andere reden tijdelijk een auto hebben? Mogelijk sluit een shortlease privé van 1 maand perfect op je situatie aan.

Lees snel verder en bekijk de mogelijkheden en tips die wij voor jou hebben verzameld.

Wat is een shortlease privé voor 1 maand?

Mogelijk ken je private lease al. Dit is een vorm van leasing waarbij je als privé persoon de beschikking over een auto krijgt. In ruil daarvoor betaal je een maandelijks bedrag, waarna je alleen nog maar de brandstof hoeft te betalen.

Dat is bij een private lease 1 maand ook het geval. Het belangrijkste kenmerk is echter dat je dit contract voor slechts 1 maand afsluit. Bij shortlease privé 1 maand krijg je simpelweg 1 maand lang de beschikking over een auto.

Waarom kiezen voor 1 maand shortlease privé?

Het kan om meerdere redenen interessant zijn om voor deze leasevorm te kiezen:

  • Als je tijdelijk een auto hebt. Lang niet iedereen heeft voor de lange termijn een auto nodig. Er zijn zelfs veel mensen die juist bewust ervoor kiezen om geen auto te kopen. Mocht je dan onverhoopt voor een korte duur toch een auto nodig hebben, biedt shortlease privé voor 1 maand uitkomst.
  • Als je shortlease uit wilt proberen. Heb je nog geen ervaring met shortlease danwel private lease? Dan kan shortlease privé 1 maand ook interessant zijn. Je krijgt hiermee in ieder geval een duidelijke indruk van hoe alles werkt. Ook kun je hiermee beter inschatten/budgetteren of een leaseauto in de toekomst voor jou weggelegd is.

Bij welke leasemaatschappijen kun je terecht voor shortlease privé voor 1 maand?

Spreekt het principe van shortlease je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat je niet bij alle leasemaatschappijen terecht kunt voor een dergelijke shortlease periode. Gelukkig kun je wél bij onderstaande aanbieders terecht.

Athlon

Athlon-beste-leasemaatschappij

Op het gebied van shortlease privé 1 maand is Athlon de beste leasemaatschappij. Bij deze leasemaatschappij geniet je van een relatief interessant tarief én voorwaarden.

Ook kun je uit meerdere auto’s kiezen, waardoor je alle touwtjes in eigen handen kunt houden.
Shortlease123

Shortlease123-goedkope-shortlease

Wil je een goedkope shortlease auto hebben? Kijk dan eens naar Shortlease123. Zoals de naam van deze firma al aangeeft, richt deze firma zich puur op goedkope private lease.

Dit stelt je in staat om een goedkope private lease auto voor 1 maand te leasen.
VWP Shortlease

VWP-Shortlease-goedkoop

Ook bij VWP Shortlease is het mogelijk om een auto voor slechts 1 maand te leasen.

Je geniet hierbij van de nodige keuze wat betreft auto’s, maar ook nog van prima tarieven. VWP heeft ook nog een betrouwbare en goede naam opgebouwd.
Dealers

Een andere optie die je hebt, is om bij een dealer aan te kloppen. Meerdere dealers en dealerorganisaties zijn zich meer en meer op leasing gaan richten.

Bij veel dealers kun je dan ook terecht voor shortlease privé 1 maand.

👍 Wat zijn de voordelen van shortlease privé 1 maand?

  • Je zit nergens aan vast. Als je een normaal private lease contract afsluit, zit je hier al snel jarenlang aan vast. Daar is bij shortlease privé 1 maand geen sprake van. Je zit voor slechts 1 maandje aan dit contract vast.
  • Je bent flexibel. Wil je een shortlease maandelijks opzegbaar contract hebben? Dan valt de prijs van zo’n leasecontract al snel vrij fors uit. De keuze voor een shortlease privé 1 maand is daarom verstandiger. Je geniet dan, dankzij de korte looptijd, sowieso van de nodige flexibiliteit.
  • Je hebt voldoende keuze. Meer en meer aanbieders richten zich op deze kortlopende shortlease contracten. Zij zien namelijk in dat hier een steeds grotere vraag naar ontstaat. Dit stelt jou in ieder geval in staat om een goede vergelijking te maken tussen de aanbieders én auto’s.

👎 Wat zijn de nadelen van shortlease privé 1 maand?

  • Waanzinnig hoge kosten. Als je een auto voor 1 maand privé wilt leasen, krijg je met waanzinnig hoge kosten te maken. De aanbieder, een leasemaatschappij in dit geval, loopt bij een dergelijk contract de nodige risico’s. Die risico’s moeten in het leasecontract verwerkt worden, waardoor de prijs per maand aanzienlijk is. Profiteer je van een private lease aanbieding? Zelfs dan moet je met een hele forse investering rekening houden.
  • Niet voor iedereen geschikt. Shortlease privé 1 maand is niet voor iedereen geschikt. Wil je bijvoorbeeld langdurig over een auto de beschikking hebben? Dan heb je niks aan een dergelijke shortlease constructie. Dat is ook het geval als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden.

Hoe werkt shortlease privé voor 1 maand precies?

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van deze leaseconstructie? Dan is het allereerst zaak om je wensen op een rijtje te zetten. In wat voor auto wil je graag rondrijden? En wat is je maximale budget voor de komende maand?

Vervolgens moet je binnen het huidige aanbod op zoek naar de beste deal. Wij raden je hiervoor aan om vooral het aanbod van Athlon te bekijken. De ervaring leert dat deze leasemaatschappij de beste deals, voorwaarden én auto’s aanbiedt.

Heb je meerdere interessante deals gevonden? Dan zou je een goede vergelijking moeten maken. Let hierbij goed op de kosten voor die ene maand, maar ook op de voorwaarden.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je gedurende deze maand schade met de auto rijdt?

Tot slot is het verstandig om goed naar de leasemaatschappij te kijken. Is de maatschappij betrouwbaar? Ga ook goed na op welke manieren je contact op kunt nemen met de leasemaatschappij.

Is shortlease privé voor 1 maand een aanrader?

Ja, een shortlease privé 1 maand kán een aanrader zijn.

Dit is het geval als je voor een korte periode een auto nodig hebt. Een shortlease auto voor 1 maand is namelijk veelal goedkoper dan een auto huren.

Maar, de kosten van een kortdurend shortlease contract liggen alsnog hoog. Het is daarom kostentechnisch verstandiger om voor een langdurend (short)lease contract te kiezen.Meer over leasen:

Categorieën: Outdoor