Citysports loopband: een blik op het aanbod

Last updated by Kaz on

citysports loopband

Wil je graag thuis in beweging komen? Dan kom je al snel bij een loopband voor thuis uit. Ben je in het huidige aanbod op het merk Citysports gestuit?

Grote kans dat je graag meer over dit merk wilt weten. Nou, dat komt goed uit! In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de Citysports loopbanden.

Over het merk Citysports

In het aanbod van loopbanden maken grote fitnessmerken de dienst uit. Het gaat hierbij onder meer om Tunturi, VirtuFit en vergelijkbare merken. Binnen het huidige aanbod vallen echter ook de kleinere merken op, zoals Citysports.

Dit merk richt zich niet alleen op fitness, maar ook op tal van andere sporten. Bovendien valt op dat dit merk zich niet alleen op loopbanden richt. In het huidige aanbod van Citysports vind je ook meerdere andere fitnessapparaten.

Wat wij zelf jammer vinden, is dat er online weinig informatie te vinden is. Door een gebrek aan informatie kunnen we je niet al te veel over dit merk vertellen.

Wat we wel weten, is dat dit één van de goedkopere aanbieders van loopbanden is. Daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Het aanbod van Citysports

Heb je oren naar de aanschaf van een goedkope loopband? Dan lijk je met een Citysports loopband goed te zitten. Dit merk biedt namelijk meerdere goedkope loopbanden aan.

Daarbij moeten we wel het volgende opmerken: in het verleden bood Citysports meerdere loopbanden aan. Zo kon je in het verleden nog voor de Citysports WP3 en Citysports WP5 kiezen.

Op dit moment heb je keuze uit slechts twee verschillende modellen:

Hier willen we graag nog iets aan toevoegen: het aanbod is alles behalve duidelijk. Bij Bol.com worden bijvoorbeeld meerdere loopbanden van dit merk onder verschillende namen uitgebracht.

In de basis gaat het echter om precies dezelfde loopbanden. Zorg dus dat je scherp bent bij het vergelijken van de Citysports loopbanden.

Wat zijn redenen om voor een Citysports loopband te kiezen?

Er zijn zeker meerdere redenen te bedenken waarom je voor een Citysports loopband zou kiezen:

  • Voordelige aanschaf. Een Citysports loopband is hoe dan ook een voordelige aanschaf. Als je bijvoorbeeld de Citysports loopband WP2 wilt kopen, hoef je hier nog geen 300 euro aan uit te geven. Ten opzichte van vergelijkbare loopbanden zijn de loopbanden van dit merk oprecht voordelig te noemen.
  • Ideaal voor thuisgebruik. De Citysports loopbanden zijn wat ons betreft ideaal voor thuisgebruik. Dit is te danken aan de trainingsmogelijkheden, maar ook aan de compactheid. Mede door de compactheid vind je probleemloos in je woning een plekje voor deze loopband.
  • Ook geschikt om te wandelen. De loopbanden van Citysports zijn niet zozeer geschikt om hier heel hard op te rennen. Nee, de loopbanden lenen zich juist voor het maken van (lange) wandelingen. Dankzij een Citysports loopband kun je door weer en wind lekker in beweging komen/blijven.
  • Handige bediening. Wij hebben opgemerkt dat de loopbanden van Citysports op een handige manier te bedienen zijn. Hierbij valt met name de eenvoud van de bediening (en de loopband op).

Het belangrijkste voordeel van een Citysports loopband vinden wij de eenvoud. De loopbanden zijn erg eenvoudig vormgegeven, waardoor ze goedkoop zijn.

De eenvoud zorgt ook voor een eenvoudige bediening en voor het nodige gemak. Dit komt ook door de samenstelling; het gaat immers om een platte loopband zonder steun.

Wat zijn redenen om niet voor een Citysports loopband te kiezen?

Het is ook goed voor te stellen dat een Citysports loopband niet op je wensen aansluit:

  • Maximale snelheid is beperkt. Met een Citysports loopband heb je met een beperkte snelheid te maken. De maximale snelheid van de WP2 is bijvoorbeeld slechts 6 kilometer per uur. De loopbanden zijn hierdoor niet geschikt voor intensieve trainers.
  • Maken veel geluid. Ben je op zoek naar de beste stille loopband? Dan heb je niks aan het aanbod van Citysports. De loopbanden van dit merk maken juist behoorlijk veel geluid.
  • Weinig instelmogelijkheden. Bij de Citysports loopbanden moet je sowieso rekening houden met weinig instelmogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld met de helling van het loopvlak variëren? Dat is niet mogelijk. Mocht je deze wens hebben, moet je voor een loopband met helling kiezen.
  • Niet voor iedereen geschikt. Door bovengenoemde nadelen is een Citysports loopband simpelweg niet voor iedereen geschikt. Wil je op een behoorlijke snelheid hard kunnen lopen? Of wil je op een intensieve manier trainen? In beide gevallen zijn de Citysports loopbanden niet voor jou geschikt.

Hoe weerhoudt Citysports zich tot andere merken?

Het is erg lastig om een vergelijking tussen Citysports en andere merken te maken. Er zijn namelijk veel merken die zich op het fabriceren van loopbanden richten.

Wij vinden echter dat de Citysports producten niet de term ‘loopband’ verdienen. Je kunt dit meer als een wandelband zien.

Ten opzichte van andere wandelband merken onderscheidt Citysports zich wel. Dit merk biedt bijvoorbeeld eenvoudige wandelbanden tegen scherpe prijzen aan. Dat kunnen weinig andere merken zeggen.

Is een Citysports loopband aan te raden?

Een Citysports loopband is niet altijd aan te raden. Wil je bijvoorbeeld intensief trainen en op hoge snelheden hard kunnen lopen? Dan moet je voor een volwaardige loopband van een goed merk kiezen.

Ben je juist op zoek naar een fijne wandelband? Dan sluiten de producten van Citysports wel prima op je wensen aan. Aandachtspuntje is alleen dat het aanbod nogal beperkt is.

Je doet er daarom verstandig aan om een goede vergelijking te maken tussen de Citysports wandelbanden en wandelbanden van andere merken.

Kortom: je moet vooraf goed bepalen waar je naar op zoek bent. Voor lang niet iedereen zijn de wandelbanden van Citysports namelijk geschikt.

Alternatieven

Ben je toch niet op zoek naar een loopband van Citysports? Of ben je erachter gekomen dat dit merk loopbanden niet helemaal voor jou geschikt is?

Niet getreurd! Er zijn gelukkig ontzettend veel goede loopbanden op de markt!

Kijk bij onderstaande aanbieders voor een groot aanbod aan loopbanden:


Categorieën: Fitness