Fatbike met kinderzitje – Wat zijn je opties?

Last updated by Kaz on

fatbike met kinderzitje

Heb je recent een fatbike gekocht? Of ben je de aanschaf van een fatbike aan het overwegen? Dan vraag je je mogelijk af of je op zo’n fatbike een kinderzitje kunt zetten.

En zo ja, hoe je dit doet. De antwoorden op die vragen geven wij je graag in dit artikel!

Bestaan er Fatbikes met kinderzitjes?

Nee, er bestaan fabriek af geen fatbikes met kinderzitjes. Het is dus niet zo dat een merk een fatbike mét kinderzitje maakt. Maar, er zijn gelukkig wel voldoende ‘after market’ oplossingen mogelijk.

Let op: wij zijn uiteindelijk één merk tegengekomen dat wel een fatbike met kinderzitje levert. Het gaat hierbij om het merk Baysigri.

Kun je een kinderzitje op een fatbike bevestigen?

Ja, je kunt zeker een kinderzitje op een fatbike bevestigen.

Je hebt hier zelfs twee mogelijkheden voor:

  • Je kunt het zitje aan de voorzijde van de fiets bevestigen. Dit kun je bijvoorbeeld op de stang van de fatbike doen. Hiervoor heb je wel een kinderzitje geschikt voorop een fiets nodig.
  • Je kunt het zitje aan de achterzijde van de fiets bevestigen. Net zoals bij een elektrische fiets met kinderzitje kun je ’t kinderzitje op een fatbike ook op de bagagedrager monteren.

Wat van deze twee mogelijkheden de beste optie is? Dat hangt vooral af van je eigen voorkeuren en het gewicht van je kind. De zwaardere/grotere kinderen kun je niet meer in een zitje voorop de fiets zetten. Voor hen heb je dus een kinderzitje voor achterop de fiets nodig.

Wat voor kinderzitje is voor op een fatbike geschikt?

Het belangrijkste is dat je voor een 100% veilig kinderzitje kiest. Investeer in het allerbeste kinderzitje dat je kunt investeren. Waarom? Omdat de snelheden op een fatbike hoog op kunnen lopen. En je hierdoor zorg moet dragen voor de ultieme veiligheid van je kind.

Bestaan er speciale fatbike kinderzitjes?

Nee, er lijken geen speciale fatbike kinderzitjes te bestaan. Dat is in principe ook nergens nodig. Een kinderzitje dat je op een normale stadsfiets kunt gebruiken, kun je immers ook op een fatbike gebruiken.

Bij een fatbike is het wel zaak dat je nóg kritischer bent. Je kind moet 100% veilig in het kinderzitje kunnen zitten. En bij voorkeur moet je kind ook nog comfortabel in/op het kinderzitje zitten. Ga daarom altijd voor het beste van het beste.

Hoe bevestig je een kinderzitje op een fatbike?

Dit hangt van twee facetten af:

  • Het soort kinderzitje. Ga je voor een kinderzitje voorop? Of toch voor een kinderzitje achterop? Dit is uiteraard bepalend voor de manier waarop je het zitje moet/kunt bevestigen.
  • De fatbike. Welke mogelijkheden heb je bij de fatbike om een kinderzitje te monteren? Als de fatbike bijvoorbeeld geen hoge stang heeft, wordt het lastig om een kinderzitje voorop de fiets te monteren.

Moraal van het verhaal: bekijk goed de samenstelling van de fatbike. En bepaal de wensen die je hebt met betrekking tot het te gebruiken kinderzitje. Vervolgens vind je in de handleiding van het gekochte kinderzitje hoe je dit zitje precies moet monteren.

Misschien ook interessant:

Categorieën: Outdoor