Elektrische bestuurbare auto kopen? TOP 3 RC elektro auto’s

Last updated by Kaz on

elektrische bestuurbare auto

Met een elektrische bestuurbare auto rijden is onwijs leuk. Je kunt hoge snelheden behalen, je kunt toffe stunts uitvoeren en je kunt aan wedstrijden deelnemen.

Als je voor een RC elektro auto kiest, kun je de auto op veel manieren gebruiken. Zo’n auto is een stuk laagdrempeliger te gebruiken dan bijvoorbeeld een bestuurbare auto op benzine of een RC nitro auto.

Wil je daarom graag een RC auto op elektro aanschaffen? Check dan direct dit artikel! Hier vind je alle informatie over het uitkiezen van een elektrische bestuurbare auto, inclusief onze persoonlijke top 3!

De 3 beste RC elektro auto’s

Een elektrisch bestuurbare auto is garantie op plezier. Voordat je veel plezier kunt maken, moet je uiteraard wel een geschikte variant zien te vinden. Wat voor jou een geschikte variant is, hangt vooral van je wensen af.

Bepaal daarom eerst waar je precies naar op zoek bent. En neem vervolgens onderstaande drie reviews door.

In deze drie reviews laten wij je kennismaken met de drie beste RC elektro auto’s. Déze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Traxxas Slash 4×4 VXL Brushless Short Course RTR

Wil je met je nieuwe RC auto hoge snelheden kunnen behalen? En wil je ook op alle mogelijke ondergronden kunnen rijden?

In beide gevallen kies je het beste voor de Traxxas Slash 4×4 VXL Brushless Short Course RTR. Deze geweldige RC auto is voor alle ondergronden geschikt en behaalt een snelheid van wel 80 km/u.

Deze RC elektro auto is ook nog een lust voor het oog. Hij ziet er stoer uit, staat hoog op z’n wielen, is van de beste onderdelen vervaardigd en tegen een stootje bestand.

Met dank aan de vierwielaandrijving, de waterproof elektronica en de geavanceerde zenderset geniet je van ongekend veel mogelijkheden. Maar, het is wel een relatief prijzige RC elektro auto.
2. Traxxas Bandit XL-5 Electro Buggy RTR

Gaat je voorkeur uit naar een buggy in plaats van een soort van monstertruck? Kijk dan eens naar deze variant van het merk Traxxas. Dit is een toffe RC elektro buggy met een 12T elektro motor.

Met deze motor kun je snelheden tot wel 55 km/u behalen, waanzinnig. Ook is deze buggy goed te besturen en is ‘ie ook voor kinderen geschikt. Maak daarvoor gebruik van de snelheidsbeperking.

Deze buggy is tegen een stootje bestand, geheel naar wens in te stellen en waterdicht. De buggy ziet er ook nog tof uit, waarbij onder meer de schokdempers en het vering systeem goed opvallen.
3. Carisma GT24 Subaru Impreza WRC 1999 4WD 1/24 Micro Rally Car RTR

Wil je je RC elektro auto vooral op asfalt gebruiken? Kies dan voor deze te gave Subaru Impreza van het merk Carisma.

Deze Impreza is volledig op schaal nagebouwd, ziet er strak uit en beschikt over een krachtige brushless motor. Met dank aan deze motor behaal je op het asfalt meer dan prima snelheden.

Wat bij deze RC elektro auto ook opvalt, is de vierwielaandrijving. De auto zou hierdoor ook geschikt moeten zijn voor oneffen terreinen, maar hou daarbij wel rekening met de weinige ruimte tussen de auto en de ondergrond.

Deze auto is hierdoor niet geschikt voor bijvoorbeeld rijden in het zand of de duinen.
Hoe kies je de beste RC elektro auto uit?

Als je een RC elektro auto aan wilt schaffen, moet je veel knopen doorhakken. Je moet over veel zaken nadenken en op veel punten de juiste knoop voor jezelf doorhakken. Hoe je dit het beste kunt doen? Daar helpen wij je met deze koopgids graag een handje bij.

Soort RC elektro auto

Allereerst moet je goed kijken naar het soort RC elektro auto. Wil je bijvoorbeeld een RC monster truck hebben? Gaat je voorkeur uit naar een RC buggy?

Of heb je het liefste een normale straatauto in de vorm van een RC elektro auto? De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals bovenstaande 3 varianten duidelijk laten zien.

Gewenste gebruik

Wat de juiste soort RC elektro auto is, hangt af van het gewenste gebruik.

Geef voor jezelf daarom antwoord op onderstaande vragen:

  • Waar wil je de RC auto precies voor gebruiken? Wil je met de elektrische bestuurbare auto vooral hoge snelheden kunnen behalen op asfalt? Of wil je met de RC auto prachtige drifts kunnen leggen?
  • Waar wil je de RC auto gebruiken? Je moet ook goed nadenken over de plekken waar je de auto wilt gebruiken. Wil je ‘m alleen op asfalt gebruiken? Of wil je ‘m juist alleen op oneffen terreinen gebruiken?

Voor wie is de auto bestemd?

Wil je een bestuurbare auto voor jezelf aanschaffen? Check dan het aanbod van bestuurbare auto’s voor volwassenen. Wil je echter een bestuurbare auto voor je kind aanschaffen? Richt je pijlen dan specifiek op de varianten die voor een kind geschikt zijn.

Lang niet alle RC elektro auto’s zijn voor een kind geschikt. Dit heeft met twee verschillende redenen te maken:

  • De maximale snelheid. Een kind een RC elektro auto met een maximale snelheid van 50 km/h laten besturen? Het is vragen om problemen. Een kind heeft namelijk nog niet het inzicht en reactievermogen om veilig met zo’n RC elektro auto te rijden.
  • De bediening. Sommige elektrische auto’s voor volwassenen zijn van een geavanceerde zenderset en bediening voorzien. Dit betekent dat je hier enige kennis van moet hebben; kleine kans dat je kind op jonge leeftijd deze bediening begrijpt.

Maximale snelheid en actieradius

Wil je een hele snelle bestuurbare auto aanschaffen? Of hecht je minder waarde aan de maximale snelheid van de elektrische bestuurbare auto? Ook dit is een belangrijk punt waar je goed over na moet denken.

Uiteraard gaat dit punt hand in hand met het gewenste gebruik. Dit geldt ook nog voor de maximale actieradius. Een RC elektro auto rijdt op elektro (batterijen/accu), waardoor je deze regelmatig op moet laden.

Design

rc auto kopen

Bij een RC elektro auto moet je uiteraard ook naar het design kijken. Vind je de elektrisch bestuurbare auto vet om te zien? Spreekt de kleurstelling je aan?

En ben je over het gehele design van de auto te spreken? Dan is dat een prima reden om voor de betreffende RC elektro auto te kiezen!

Onderdelen

Bij een RC elektro auto raden wij je aan om goed naar de onderdelen te kijken. De reden hiervoor is duidelijk te zien aan bovenstaande drie varianten.

De eerstgenoemde variant heeft bijvoorbeeld een hele andere samenstelling dan de laatstgenoemde variant. Over het algemeen geldt het volgende: des te meer onderdelen, des te geavanceerder de RC auto is.

Dit merk je bijvoorbeeld aan de rijeigenschappen, het realistische gevoel én de levensduur. Een auto die van betere onderdelen vervaardigd is, is veelal beter tegen een stootje bestand.

Ons advies: kijk goed naar de samenstelling van de auto. De samenstelling van een RC auto gaat hand in hand met de rijeigenschappen, maar ook met de prijs. Des te geavanceerder de RC elektro auto samengesteld is, des te duurder de auto is.

Kwaliteit

Wij raden je tot slot aan om goed naar de kwaliteit van de RC auto elektro te kijken. Van welk merk is de auto? Hoe staat dit merk aangeschreven?

En hoe zijn de ervaringen van andere kopers? Als je voor één van bovenstaande drie varianten kiest, doe je sowieso een prima aankoop.

Waar kun je de beste RC elektro auto’s kopen?

De beste RC elektro auto’s koop je bij één van de specialisten. De specialisten in ons land bieden een divers aanbod aan, hebben verstand van zaken en kunnen je van goed advies voorzien. De beste aanbieders hebben we alvast voor je verzameld:


Meer RC voertuigen:


Categorieën: Outdoor